Autolaadkraan transport

De autolaadkraan, ook wel genoemd een laad- en loskraan, is één van de belangrijkste hulpmiddelen op een vrachtauto om het laden en lossen efficiënter te laten verlopen. Daarnaast worden autolaadkranen regelmatig gebruikt voor hijswerkzaamheden, bijvoorbeeld in de bouwnijverheid.

Verticale hijswerkzaamheden

Laadkranen zijn hulpmiddelen die bij uitstek geschikt zijn om in te zetten bij bijvoorbeeld het laden en lossen van bouwmateriaal, maar ook voor het plaatsen van een brandkast op de 3e etage. Autolaadkraan transport is eveneens ideaal om op krappe plaatsen hijswerkzaamheden uit te voeren. Bijvoorbeeld op een locatie waar een beperkte hoogte aanwezig is, maar ook in een fabriekshal om een verhuizing op een efficiënte manier te laten verlopen. Het grote voordeel van autolaadkraan transport is, dat er geen aparte kraanwagen gebruikt hoeft te worden voor het laden en lossen en een aparte wagen voor het transport. Dat levert dus een grote kostenbesparing op.  Van de Lagemaat Transport biedt voor elke vorm van verticaal hijswerk een oplossing met bijvoorbeeld een trekker met kraan of trailer met laadkraan in te zetten, waarmee constructies en machines geplaatst kunnen worden.

Trekkers en stenentrailers voor autolaadkraan transport

Autolaadkranen: De wagens voor autolaadkraan transport beschikken over Euro 3 en 5 motoren met 410 pk tot 500 pk. De reikwijdte van de auto met laadkraan beslaat 28 meter. De chauffeur/machinist bedient de laadkraan op afstand door middel van radiografische bedieningspaneel. Door deze wijze van bediening kan de chauffeur vanaf een veilige locatie de kraan bedienen en zelf de hijslast positioneren en aanslaan. De lengte van de trailer is variërend van 700 centimeter en tot 2800 cm. De maximale laadvermogen is 25 ton.

Laden en lossen door middel van rollerkraan: Van de Lagemaat Transport beschikt over roller kranen op trailers tot een capaciteit van 30 m. De chauffeur bedient de laadkraan op de kraan zelf.  Van de Lagemaat Transport beschikt ook over een barrier trailer die tot 21 m uitschuifbaar is.

Veiligheid en autolaadkraan transport

Van de Lagemaat transport is expert op het gebied van speciaal autolaadkraan transport. Van de Lagemaat Transport beschikt  over doorlopende ontheffingen voor lengte, hoogte en breedte transporten. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd met de hoogste mate van veiligheid. Onze chauffeurs hebben jaren lang ervaring met autolaadkraan transport en de lading wordt altijd op vakkundige wijze uitgevoerd.

Hijsmiddelen: De wagens van van de Lagemaat Transport voor autolaadkraan transport beschikken over de benodigde hijsmiddelen die aan alle wettelijke richtlijnen voldoen. Voor verticaal transport kan Van de Lagemaat Transport op elk gewenst moment ingeschakeld worden, waarbij een  trekker voor autolaadkraan transport kan worden ingezet.

Interesse?
Wilt u met Van de Lagemaat Transport contact opnemen betreffende speciaal transport? Bent u benieuwd naar de producten en diensten van Van de Lagemaat Transport? Neem dan direct telefonisch of per e-mail contact met ons op. Graag staan wij u te woord.