Exceptioneel transport

Route

Veel aandacht dient te worden besteed aan de te volgen route, waarbij gelet dient te worden op onderdoorgangen, obstakels en bijvoorbeeld gewichtsbeperkingen bij bruggen en viaducten. Dit vergt veel voorbereiding, kennis en ervaring bij zowel de planner, de transportbegeleider en de chauffeur. Ook worden hoge eisen gesteld aan het materiaal waarmee deze transporten worden uitgevoerd. Indien nodig bereidt Van de Lagemaat Transport de transporten voor, waarbij op voorhand de routes en locaties geïnspecteerd worden.

Begeleiding

Op de weg kenmerkt exceptioneel transport zich vaak door de noodzakelijk begeleiding en het voeren van de verplichte verlichting en signaallampen.

Heeft u nationaal en/of internationaal transport nodig van materieel met een uitzonderlijke afmeting of gewichten. Dat kan Van de Lagemaat Transport tot in de puntjes voor u regelen. Wij rijden vooraf zelfs de route, zodat we eventuele obstakels voor het transport goed in kaart kunnen brengen. Voor breedtetransporten geldt dat onze trucks beschikken over breedteborden en de juiste verlichting. Voor transporten met zware lading, beschikt Van de Lagemaat Transport over speciale voertuigen die deze lading goed kunnen dragen. Ook hierbij controleren we de route vooraf, zodat we bijvoorbeeld zeker weten of bruggen en viaducten geschikt zijn voor zware voertuigen.

Een goede begeleiding van uw transport is natuurlijk heel belangrijk. Van de Lagemaat werkt samen met diverse transportbegeleidingsbedrijven die voertuigen en gediplomeerde transportbegeleiders in dienst hebben. Zij leiden het transport in goede banen, uw lading komt veilig aan op het afgesproken tijdstip. Natuurlijk wordt het transport uitgevoerd met oog voor het overige verkeer; veiligheid voor iedereen staat bij ons voorop. De planningsafdeling doet vooraf het routeonderzoek en geeft advies over het te gebruiken materiaal voor het transport. Tijdens het transport staan de transportbegeleiders continu in contact met de chauffeur en met de planningsafdeling van Van de Lagemaat Transport.

Interesse?
Wilt u met van de Lagemaat Transport contact opnemen betreffende speciaal transport? Bent u benieuwd naar de producten en diensten van Van de Lagemaat Transport? Neem dan direct telefonisch of per e-mail contact met ons op. Graag staan wij u te woord.