Speciaal transport

Door de jaren heen heeft Van de Lagemaat Transport de juiste ervaring en expertise opgedaan om tot een succesvol eindresultaat te komen. Wij doen er werkelijk alles aan om uw speciaal transport goed te laten verlopen. Of het nu gaat om industriële goederen, prefab betonproducten, ketels en installaties, containers, steigermateriaal, bekistingsmateriaal, evenementengoederen of kunstwerken, Van de Lagemaat Transport regelt het voor u.

Ervaren en geschoold personeel: Bij Speciaal transport is het van groot belang dat uw lading onbeschadigd en zo snel mogelijk haar plek van bestemming bereikt. Daarnaast is het belangrijk dat overige weggebruikers zo weinig mogelijk hinder ondervinden en dat hun veiligheid niet onnodig in gevaar wordt gebracht. Van de Lagemaat Transport investeert daarom niet alleen in professioneel materiaal, maar ook in ervaren en geschoold personeel: zij zijn het die tijdens en voorafgaand aan het wegtransport de oplettende ogen en oren vormen die ongelukken kunnen voorkomen. Alle medewerkers die bij Van de Lagemaat Transport in dienst zijn, hebben dan ook een geschikte opleiding gevolgd en kunnen alle vereiste certificaten overleggen. Bij speciaal transport waarbij sprake is van een lading met bijzondere afmetingen is het bijvoorbeeld van belang dat de chauffeur de nodige kennis van en ervaring heeft met het zekeren van de lading, maar ook van verlichting, signaallampen, en door het wegtransport veroorzaakte wegafsluitingen. Alle chauffeurs volgen daarvoor onder andere cursussen omtrent lading zekeren. Alle chauffeurs worden bovendien ondersteund door planning en beschikken over alle vereiste certificaten.

Spoedtransport

Indien noodzakelijk worden door Van de Lagemaat Transport ook spoedtransporten uitgevoerd en dan maakt het niet uit of dit nationaal of internationaal is. Wanneer het nodig is worden de wagens voorgeladen door een groep chauffeurs terwijl de ritten worden uitgevoerd door andere chauffeurs met dubbel bemande wagens. Op deze wijze kunnen we zo snel mogelijk ter plaatse komen terwijl wij ons natuurlijk wel houden aan de wettelijke rij- en rusttijden. Zo heeft Van de Lagemaat al veel horizontaal transport mogen uitvoeren voor internationaal opererende klanten.

Uw kostbare machines zijn in goede handen

De specialisten van Van de Lagemaat Transport weten exact wat er allemaal bij een machine transport komt kijken en zorgen ervoor dat u er geen omkijken naar heeft. Dat betekent niet alleen het transport zelf, maar ook volledige ontheffingen en vergunningen. Zo voorkomen we dat ze tijdens een zwaar machine transport onderweg met onverwachte omstandigheden geconfronteerd worden. Als ervaren professionals anticiperen wij op de omstandigheden zodat het machine transport snel, voordelig en veilig op de plaats van bestemming aan komt. Van de Lagemaat Transport verzorgt de begeleiding. Daarnaast is het correct vastzetten van de lading uiterst belangrijk bij een machine transport. Voor het lading zekeren van machines met bijzondere vormen, afmetingen en gewichten beschikken onze chauffeurs over de nodige kennis en ervaring. Zo bent u ervan verzekerd dat uw kostbare machines zich tijdens het transport in vertrouwde handen bevinden.

Veiligheid is onze zorg

Veiligheid is ook bij de uitvoering van een machine transport van het grootste belang. Alle vrachtauto’s en de chauffeurs beschikken over gecertificeerde persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s). We doen er namelijk alles aan om de veiligheid van onze gewaardeerde medewerkers tijdens een machine transport te garanderen. We beschikken natuurlijk over de benodigde vergunningen voor het uitvoeren van nationale en internationale transporten voor derden (NIWO), en wij voldoen aan alle eisen voor een veilig werken certificaat (VCA), en wij voldoen ook aan de vereisten van kwaliteitszorg volgens ISO-9001, ISO 14001 en ISO 18001.

Het transport van een groot object zoals een caravan of een boot kunt u uitbesteden aan een transportbedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in speciaal transport. Van de Lagemaat Transport is een dergelijk transportbedrijf. Al vele jaren hebben wij ervaring in speciaal transport. Daarom beschikken wij over een zeer grote diversiteit aan transportmiddelen. Uiteraard kunnen wij een
passende vervoersoplossing bieden voor het transport van een caravan of een boot.

Van de Lagemaat Transport beschikt over speciale opleggers die geschikt zijn voor deze transporten. Wij verzorgen het gehele vervoerstraject voor u. Dit houdt in dat wij de transportvergunning en transportbegeleiding regelen. Op deze manier zorgen wij dat het transport efficiënt en probleemloos verloopt.

Interesse?
Wilt u met van de Lagemaat Transport contact opnemen betreffende speciaal transport? Bent u benieuwd naar de producten en diensten van Van de Lagemaat Transport? Neem dan direct telefonisch of per e-mail contact met ons op. Graag staan wij u te woord.